U bent hier

Crazy Corona Challenge

De Crazy Corona Challenge. Ja, dat allitereert wel oké. In vijf teams van twee tot vier personen gingen we aan de slag met een vijfentwintigtal door het bestuur bedachte opdrachten. We hadden daar twee weken de tijd voor. Op dertien van de veertien dagen stuurde Mijke twee bonusopdrachten op, waarmee er flink wat bonuspunten konden worden gespekt voor het team dat de opdracht het snelste voltooide en daar bewijs voor kon leveren. Met in totaal meer dan vijftig opdrachten leek het bestuur te beogen ons dit jaar toch nog eens te zien zweten ten behoeve van hun eigen gemoedstoestanden. Een terechte zet, als je het mij vraagt.

Wij van K.E.K.H namen dit uiterst serieus. De niet zo geheime tactiek betrof om alle opdrachten op de Dag des Oordeels, zondag 28 februari, uit te voeren. Dat had meerdere voordelen: zo konden we veel opdrachten combineren, het zou gezellig zijn, en we hoefden dan geen studievertraging op te lopen omdat het spel de overhand zou krijgen in onze levens. Helaas had de tactiek ook nadelen: zo waren we eigenlijk helemaal niet beschikbaar op 28 februari en was de competitiviteit bij een deel van het team weggevallen als gevolg van het verlies van hoop, het resultaat van de pandemie van het neoliberalisme, die onder meer, maar niet alleen, een constante competitiedrang op ons uitoefent.

De op voorhand al mislukte tactiek had tot gevolg dat we nauwelijks punten binnenhaalde in de eerste twaalf dagen van het spel. De tussenstand die na een week werd gedeeld deed de hoop op een overwinning dan ook niet toenemen. Het Team van Arnout, met onder anderen Arnout als teamlid, had in de eerste week praktisch alle bonusopdrachten al het snelste gedaan (vooral uitgevoerd door Arnout). Hiermee liep Arnout na een week al zo ver voor, dat de schade nauwelijks meer te repareren was. Toen Arnout ook nog eens hulp bleek te hebben van twee(!) Margo’s, die veel van de reguliere opdrachten aan het uitvoeren waren, wisten we dat het klaar was. Om niet volledig ten onder te gaan, besloten Luc, Daniel, Tonnie en ik onze eigen D-Day te organiseren op de laatste vrijdag.

Om de acht lezers van dit stuk verder te verlichten, zal ik hier een greep doen uit de vele leuke opdrachten die we hebben gedaan. Ook zullen er volgens de hamburgermethode enkele kritische noten in de tweede van drie alinea’s worden gezet. Om positief te beginnen: welke fossielen kennen het clublied van onze mooie vereniging nog? Na het “zingen” van deze opdracht, kennen in ieder geval drie Haasjes dit lied weer een beetje, plus iedereen die naar deze prachtige opnames heeft geluisterd. Verder stuurde het bestuur ons middels quasi-cryptische omschrijvingen (‘Hoofd op Waaleiland’; ‘Gekke bord met fietsers langs Zevenheuvelenweg’) op pad om foto’s te maken met voorwerpen in de omgeving. Hoewel enkele weken na carnaval, werd ons gevraagd ons carnavalskostuum toch nog eens aan te kleden. Daarnaast leverde de (combinatie van) foto(‘s) met alle bestuursleden interessante taferelen op. Door de niet zeer strakke regelgeving (groot fan!!), vlogen de gedateerde foto’s ons om de oren, waarbij het valsspelen van onze bloedeigen wedstrijdcommissaris, Isa, die een foto van november 2020 instuurde, nog het meest in het oog sprong.

Echter, enkele opdrachten zullen toch even kritisch moeten worden uitgelicht. De een omdat het 2021 is, en we ons serieus moeten afvragen of de existentiële leegte van de moderne tijd niet deels voortkomt uit het soort fenomeen dat het bestuur ons wilde laten uitbeelden. De ander omdat het 2021 is, en we ons serieus moeten afvragen of de existentiële leegte van de moderne tijd niet deels voortkomt uit ons hokjesdenken.
Allereerst, en dit is een vraag voor het bestuur: de WAP? En na het opzoeken, waarvoor meerdere hints vereist waren: serieus? Leefden we maar in 1970 (daar zijn nog veel meer goede redenen voor). Geen verdere toelichting. Ik begrijp jullie lol om deze opdracht. Deels. Ten tweede de opdracht ‘Zoek een vriendje voor Pien Peen.’ De bewoording lijkt erop te duiden dat Pien Peen hier wordt weggezet als iemand die exclusief op mannen valt. Deze heteronormativiteit is schadelijk als we beogen een echt empathische, liefdevolle samenleving met elkaar te creëren en heeft verschillende grondslagen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw plaatselijke specialist. Toch mag op dit tweede punt ons oordeel niet te hard zijn, aangezien ‘vriendje’ theoretisch gezien ook kan duiden op een vriendschappelijke relatie, maar dan zou het punt van de schrijver betrekking hebben tot helder en genderneutraal taalgebruik.

Soit, ook deze opdrachten waren eigenlijk best leuk. Maar niet álle opdrachten gingen om foto’s of om het failliet van de moderne mens. Zo mochten we in een gedicht de liefde verklaren aan onze voorzitter Joost en konden we een zandkasteel bouwen, wat dan ook wel echt een kasteel moest zijn, en geen tekening in het zand (we kijken wederom allemaal naar Isa). Bovendien mocht een deel van de opdrachten via video’s worden overlegd. Of het nou ging om een rondje op blote voeten, rennen over het Keizer Karelplein, 100 keer opdrukken (‘Tel jij nog’, vroeg Tonnie hoopvol), planken op een ‘creatieve plek’, belletje lellen bij een clubgenoot, een vlog van minstens een minuut tijdens het hardlopen (ziet u de mogelijke combinaties in één filmpje al?), slalommen om lantaarnpalen, rennen met een ei en een glas melk, en nog veel, veel meer.

Zonder signaalwoord of andere soepele overgang tussen alinea’s verschaf ik u hier de einduitslag:

  1. 57 punten: maAargo’s
  2. 51 punten: K.E.K.H
  3. 31 punten: de trionauten
  4. 28 punten: de fastest bunnies
  5. 11 punten: de leporidaentjes

Dit verhaal eindigt zoals begon. Arnout en Margo (x2) winnen en gezien hun brede inzet over de twee weken is dit een zeer verdiende overwinning, waarvoor we jullie van harte willen feliciteren. Aan de lengte van het verhaal te zien, hebben we ons uitstekend vermaakt met de opdrachten. Complimenten aan het bestuur voor hun inzet, ogenschijnlijk oneindige geduld en de vele leuke opdrachten!

Gian

Ps. voor meer van deze geweldige foto's: https://haasjeatletiek.nl/node/3196